cs

Smažený kapr v kukuřičné strouhance

Potřebné ingredience


Pojďme si ukázat jak na to:


Očištěnou a vykuchanou rybu si omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy. Jednotlivé kousky si osolíme a potřeme
kořením na ryby. V jednom hlubokém talíři si rozmícháme cizrnovou mouku s vodou dokud se nerozpustí hrudky. Do druhého talíře
si dáme strouhanku na obalení. Nejdříve plátky masa z obou stran obalíme v talíři s cizrnovou směsí a poté z obou stran obalujeme
v kukuřičné strouhance. Takto obalené rybí řízečky smažte ve správně rozehřátém tuku (cca 160 až 180 C), protože pokud by byl tuk
chladnější obal by ho nasákl zbytečně mnoho. Smažíme do zlatova asi 8 minut. Podávat můžete s vařeným bramborem,
bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem a kouskem citronu na pokapání.