cs

Linecké cukroví z kukuřičné mouky

Linecké cukroví z kukuřičné mouky

Potřebné ingredience


Pojďme si ukázat jak na to:

Promícháme suché suroviny a přidáme změklé máslo a žloutek. Dobře prohněteme a necháme odležet nejlépe přes noc v chladu.
Z těšta vyválíme na pomoučeném vále plát asi 0,3 cm tenký a vykrajujeme z něj formičkami tvary - kolečka, kytičky, hvězdičky nebo třeba srdíčka. Nezapomeňte, že polovina tvarů musí mít vykrojené ještě kolečko uprostřed! To vykrojte nejlépe kulatým vykrajovátkem.
Vykrojené tvary klademe na pečící papíře na plech a pečeme dozlatova, to trvá asi tak 7 až 8 minut při 170 °C.
Po vyndání z trouby, necháme vychladnout a teprve pak sundaváme z plechu.
A nakonec podle své fantazie slepujeme jednotlivé díly červenou zavařeninou a můžeme některé ozdobně posypat, nebo třeba namáčet v čokoládě. Hotové linecké naskládáme do krabice a necháme uležet.